PN 16 35 03 04 / Responsabil

Dr. Marius George Craiu

Obiective/Rezultate obtinute

Valoare faza (RON)

Proiectul

Estimarea in timp real a magnitudinii din moment seismic si a parametrilor miscarii solului in cazul producerii cutremurelor semnificative pe teritoriul Romaniei din date de acceleratie

Faza I/2016 :

 

Dezvoltarea metodologiei pentru estimarea in timp real a magnitudinii din moment seismic si a parametrilor miscarii solului, din date de acceleratie.

 

1. Obiectivul proiectului:     

Obiectivul principal al acestui proiect este de a dezvolta o metoda automata, stabila, pentru estimarea in timp real a magnitudinii cutremurelor din moment seismic si a parametrilor miscarii solului pentru evenimentele seismice inregistrate de o retea de accelerometre.

 

 2. Rezultate preconizate pentru atingerea obiectivului:

           Dezvoltarea de instrumente care pot fi folosite in managementul dezastrelor provocate de cutremure in Romania. In particular, vor fi dezvoltati algoritmi pentru determinarea rapida a parametrilor sursei seismice (localizarea in timp real a sursei, reprezentarea acesteia pe harta, determinarea magnitudinii din moment seismic si a parametrilor miscarii solului, folosind reteua de accelerometre).

3. Obiectivul fazei:

            Identificarea, dezvoltarea si descrierea metodologiei de estimare in timp real a momentului seismic scalar, a magnitudinii moment seismic si a frecventei de colt asociate evenimentelor seismice vrâncene de adâncime intermediara înregistrate de o rețea seismica echipata cu senzori de accelerație.

 

4. Rezultate preconizate pentru atingerea obiectivului fazei:

            Testarea algoritmului de estimare a magnitudinii moment (Mw) pentru un set de cutremure semnificative, produse la adancimi intermediare din zona Vrancea, utilizand reteaua de accelerometre disponibila din cadrul INCDFP.

 

 

Citeste mai mult……

Termen predare:

15.04.2016

Faza II/2017:

 

Estimarea in timp real a magnitudinii din moment seismic si a parametrilor miscarii solului pentru cutremurele intermediare din zona Vrancea, din date de acceleratie.

 

Obiectivul fazei:

Implementarea in cadrul sistemului de achizitie si procesare a datelor in timp real (Antelope ) a metodologiei de estimare in timp real a momentului seismic scalar, a magnitudinii moment seismic si a frecventei de colt asociate evenimentelor seismice vrâncene de adâncime intermediara înregistrate de o rețea seismica echipata cu senzori de accelerație.

 

Rezultate preconizate pentru atingerea obiectivului fazei:

Estimarea in timp real a magnitudinii din moment seismic si a parametrilor miscarii solului pentru cutremurele semnificative, produse la adancimi intermediare din zona Vrancea, utilizand reteaua de accelerometre disponibila din cadrul INCDFP.

Citeste mai mult……

Termen predare:

02.06.2017

TOTAL